FCJT Nieuws

 • Vrijdagmiddag 26 juni heeft de FCJT een Whatsapp spel voor tieners in Burgum georganiseerd. Een speurtocht in een modern tintje. Vragen die ze kregen via whatsapp over Burgum en door heel Burgum, die ook weer via whatsapp beantwoord moesten worden. Zo leerden ze ook nog wat over hun woonplaats. De afsluiting vond plaats in Glinstastate waar ze nog een lekker broodje kregen. Nog even sjoelen op een enorm grote sjoelbak waarbij de laatste punten verdiend  konden worden. Een geslaagde middag!
 • Woensdagmiddag 11 maart kwamen 12 kinderen uit Eastermar bijelkaar voor een leerzame en gezonde kookworkshop. Ze hebben ervan genoten en de ouders mochten het eindresultaat proeven. Heerlijk vonden ze het.
 • Op 28 februari hebben 12 tieners uit Hurdegaryp een leerzaam bezoek gebracht aan de Voedselbank in Burgum.
 • We hebben in Hurdegaryp een kookworkshop gehouden op 21 december voor en met jeugdsoos Voor Jeugd met een Beperking Tsjillu.  
 • Op woensdag 18 december 2019 hebben wij bericht gekregen dat wij officieel de ANBI status toekend krijgen van de Belastingdienst. Dit zal in januari 2020 verwerkt worden in de systemen van de belastingdienst. Wij kunnen met deze status nu sponsoren en fondsen gaan benaderen om onze activiteiten financieel te ondersteunen.
 • Nieuw in 2020: Moeder/dochteravonden, kom eens met je moeder in gesprek over een onderwerp welke je normaal thuis niet zo snel bespreekt.
 • December 2019 de FCJT mag ook in 2020 gelukkig weer rekenen op een financiële bijdrage van de Gemeente Tytjerkstradiel voor het ondersteunen van het jeugdwerk in de 18 dorpen.
 • Zaterdag 30 november was er weer de jeugddag met ondersteuning van veel vrijwilligers uit de dorpen in de Gemeente. Kinderen uit de gehele gemeente daaronder ook tiental kinder uit het asielzoekerscentrum in de leeftijd van 8-14 jaar zijn samen creatief bezig geweest met figuurzagen, stippelen en memoborden maken en ze konden ook lichamenlijk bezig zijn met een workshop freerunning, lekker gezond in beweging. De kids hebben weer genoten en nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.
 • Op vrijdagavond 15 november hebben we nadat we een mooi gedicht hebben voorgelezen met een groep jongens in Garijp mooie knikkerbanen gemaakt. Aan het einde van de avond opnieuw een kort moment van bezinning, wat was het toch mooi om samen te werken.
 • De nieuwe website is online
 • De FCJT vraagt de ANBI status aan en zoekt actief naar sponsoren voor haar activiteiten
 • Onderstaand een filmpje van de Survival waarin samenwerken centraal staat, zonder elkaar te helpen kan je de hindernissen die je tegenkomt niet overwinnen. Zo is het ook in het leven, samenwerken is belangrijk en dat kan je al jong leren op de Survival.

 

 

Nieuws uit de dorpen

Tieners uit Hurdegaryp hebben een leerzaam bezoek gebracht aan de voedselbank in Burgum. Hier hebben ze uitleg gekregen wat de voedselbank is en wat ze doen. Daarna mochten ze helpen om het meegebrachte voedsel te sorteren en tevens te helpen met het klaarmaken van de pakketten voor de klanten.